Kenapa Rumah Lelong Perlukan Deposit?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembeli,peminat dan pelabur rumah lelong

perkembangan dan permintaan yang begitu tinggi terhadap rumah lelong pada harini kami melihatkan ianya satu perkembangan positif kepada semua sama ada yang masih baru ingin memiliki rumah atau pun yang ingin membuat pelaburan dalam hartanah jenis lelong.
Dalam kita merancang untuk membeli rumah lelong ada beberapa perkara atau aspek yg perlu anda tahu dan kepentinganya sebelum menyertai acara lelongan hartanah, salah satunya kepentingan penyediaan deposit / bank draft.

Bagi pembeli yang baru ingin membeli hartanah lelong mungkin tertanya-tanya kenapa perlu deposit? kenapa perlu bank draft? apa jadi pada deposit saya jika gagal membida rumah tersebut?

Persoalan- persoalan sebegini selalunya menjadi satu persoalan kepada anda.

Jadi disini saya tunjukkan anda penerangan ringkas kenapa perlu deposit/bank draft dan apa yg terjadi sekiranya anda berjaya atau tidak berjaya dalam sesuatu lelongan hartanah.

Saya bagi contoh kes-kes yang berjaya serta gambar kontrak jualan untuk memudahkan pemahaman anda

Kontrak jualan lelong

Dalam gambar diatas pembida telah mengeluarkan deposit 10% dari harga rezab rumah lelong yang ditawarkan iaitu RM 145,000

Bermakna 10% deposit berjumlah RM 14,500

Ketika lelongan dilakukan pembida telah berjaya membida rumah tersebut dengan harga RM 200,000

disini yang ingin kami jelaskan deposit 10% yang anda telah keluarkan akan ditolak dari harga belian dan jumlah untuk buat pinjaman selepas ditolak deposit anda berjumlah RM 185,500

dah dapat jawapan dimana deposit anda akan diproses?..

Kita tengok plak kes- kes lain sama juga untuk anda melihat sendiri

Kontrak Jualan rumah lelong

Sama seperti diatas Harga rezab lelongan RM 29,000 deposit 10% dari harga rezab berjumlah RM 2,900 harga menang bidaan RM 58,000

Jumlah akhir selepas ditolak deposit 10% anda RM 55,100

gambar diatas menjelaskan dimana deposit anda diproses

Soalan yang selalu kami terima kenapa perlukan deposit sedangkan kami belum lagi “Confirm” dapat rumah tersebut?

disini kita amik logik akal deposit diperlukan sebagai komitmen anda atau minat yang serius terhadap hartanah tersebut dan ianya satu proses penting sebelum anda disahkan untuk terbabit dalam lelongan tersebut kita amik dari segi logik akal kalau rumah lelong tidak perlukan deposit atau komitmen tersebut sudah pasti bilik lelongan awam tersebut sentiasa penuh disebabkan anda hanya perlu datang dan sertai lelongan tersebut tanpa menunjukkan komitmen tersebut memandangkan permintaan rumah yang tinggi sekarang ini.

Deposit / Bank draft tersebut adalah proses biasa dalam semua lelongan hartanah.

Jika anda gagal membida rumah tersebut bank draft / deposit tersebut akan dipulangkan semula selepas proses lelongan berakhir jangan risau bank ‘tak lah’ kejam sangat nak amik duit anda jika anda gagal..kalau mcmtue senang btol bank buat duit memandangkan ekonomi yang sedikit lembap skg nie..heheheheh….

Jika ada apa juga persoalan atau pertanyaan tanyakan kepada kami Facebook Rumah Lelong Johor atau Join Telegram Channel Kami

Sudah bersedia untuk sertai lelongan awam??…dapatkan senarai terkini rumah lelong johor disini: Latest Auction Property

Summary
Kenapa Rumah Lelong Perlukan Deposit?
Article Name
Kenapa Rumah Lelong Perlukan Deposit?
Description
Dalam kita merancang untuk membeli rumah lelong ada beberapa perkara atau aspek yg perlu anda tahu dan kepentinganya sebelum menyertai acara lelongan hartanah, salah satunya kepentingan penyediaan deposit / bank draft.
Publisher Name
lelongbank.com
Publisher Logo

Searches related to lelongbank.com:

Got a Deal? Share it.!!

  

One Response to “Kenapa Rumah Lelong Perlukan Deposit?”

  1. hi,

    how to buy an auction house johor?

    any suggestion?

Sponsored